Владислав Стоянов

Владислав Стоянов
Име:Владислав Бойков Стоянов
Категория:български спортисти
Професия:футболист, вратар
Роден:08.06.1987 г. в Перник
Зодия:зодия Близнаци
Владислав Стоянов започва да тренира футбол в Металург (Перник). През 2000 г. се представя страхотно в мач от юношеското първенство срещу ЦСКА (София) и малко след това е привлечен в школата на "армейците" срещу 2000 лева. В ДЮШ на ЦСКА вратарят играе четири години. През 2004 г., преди да подпише първи професионален договор с клуба, избира да отиде в Нафтекс (Бургас), заедно със съотборниците си Орлин Старокин и Георги Божилов.

След това преминава през Черноморец и молдовския Шериф. От януари 2013 г. Стоянов играе в Лудогорец (Разград), където постига най-големите си професионални успехи. През есента на 2014 вратарят показва отлични изяви в Шампионската лига и става титуляр в националния отбор.

Владислав Стоянов е обявен е за "Най-добър вратар" на А ПФГ за сезон 2012/2013 г. и в груповата фаза на Лига Европа за 2013/2014 г. През 2014 г. идва и най-голямото признание за професионален играч в България - Владислав Стоянов е обявен за Футболист на годината.

Мнения за Владислав Стоянов


 

Други български спортисти
Днес е 08.08.2020 г.

На тази дата са родени: Орлин Горанов, Никол Станкулова, Екатерина Захариева, Сесил Каратанчева, Николай Поляков, Божидар Чорбаджийски, Александър Балкански, Алберт Попов, Любомир Петкашев

Годишнина от смъртта на: Никола Анастасов - 4 години (2016 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

За посрещането на княза на родна територия светва първата електрическа крушка в София. Първата елха у нас се появява в царския дворец, благодарение на Батенберг. Случаят е организиран новогодишен бал.
вижте за кой се отнася друго