Искра Фидосова

Искра Фидосова
Име:Искра Фидосова Искренова
Категория:български политици
Професия:политик
Родена:22.08.1971 г. в Лом
Зодия:зодия Лъв
    

През 1989 г. завършва Природоматематическа гимназия в Монтана, а през 1994 г. висше юридическо образование в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През 2001 година се обучава в Международния институт за нотариуси - Швейцария.

Работи в инспекцията по труда и община Монтана като юрисконсулт в периода 1994 г. до 1998 г., преди да спечели през 1998 г. първия конкурс за нотариуси. Сдобива се и със собствена стара къща в центъра на Монтана до Съдебната палата, в която разполага нотариалната си кантора, единствена по това време в града.

Израстването си в политиката Искра Фидосова започва като привърженичка на Симеон Сакскобургготски и НДСВ, откъдето идва и запознанството ѝ с Бойко Борисов (по това време главен секретар на МВР). Посреща Симеон Сакскобургготски при първото му посещение в Монтана, откогато пази маслен портрет на съпругата му доня Маргарита, който е окачен в офиса ѝ.

Мнения за Искра Фидосова


 

Други български политици
Днес е 13.10.2019 г.

На тази дата са родени: Васил Бинев, Добромир Славчев

Годишнина от смъртта на: Света Злата Мъгленска - 224 години (1795 г.)

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Нос Алеко на антарктическия остров Ливингстън, връх Алеко в планината Рила, както и местността и туристически център Алеко на планината Витоша са именувани на него.
вижте за кой се отнася друго

Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.