Цветан Антов

Цветан Антов
Име:Цветан Антов
Категория:български спортисти
Професия:бивш баскетболист и треньор
Роден:17.09.1964 г. в с. Воднянци
Зодия:зодия Дева
Състезател на националния отбор на България, "Спартак" (Плевен), "Лориен" (Франция) и "Лил" (Франция) през 1990-те години.

Антов има бронзов медал от европейското първенство с младежкия национален отбор по баскетбол, две шампионски титли и една купа на България със Спартак (Плевен). Като капитан на "Спартак" Антов има съществена заслуга за най-големите европейски успехи на клуба. С Цветан Антов в редиците си "Спартак" побеждава най-титулувани клубове на Стария континент - "Реал" (Мадрид), "Партизан" (Белград), "Бенфика" (Лисабон) и др., в турнирите на ФИБА през 1995 и 1996 г.

След прекратяването на състезателната си кариера Антов става старши треньор на "Спартак" (Плевен), а по-късно и президент на клуба. Начело с Антов клубът от Плевен се завърна на европейската сцена след 11-годишно прекъсване. "Спартак" представи България в турнира за Купата на ФИБА Европа през сезон 2007/2008.

Мнения за Цветан Антов


 

Други български спортисти
Днес е 21.01.2020 г.

Имен ден имат: Aгнeca, Валери, Валерия, Максим, Максимилиян, Неофит

На тази дата са родени: Десислав Гунев, Светлозар Лазаров

Годишнина от смъртта на: Любен Каравелов - 141 години (1879 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През 2013 г. най-голямата търсачка в света Гугъл отбеляза 150-ата годишнина от рождението му със специална илюстрация на началната си страница. На нея са показани Бай Ганьо и Щастливеца, които пътуват във влака, а през прозореца се вижда логото на търсачката.
вижте за кой се отнася друго