Илиана Беновска

Илиана Беновска
Категория:български журналисти
Днешната известна журналистка някога е завършила ВИТИЗ, била е чистачка, сценаристка и режисьорка, преди да научи новите политически мъже на България как да се държат пред камера.

Тя си е такава. Кара ролери из кварталните улици, всяка неделя изкачва Витоша, скача от 10-метрова кула в басейн, плува. Управлявала е почти всичко, което има колела - от самолет, през мотор, до лека кола. Само с парашут не се е хвърляла - забранили й, защото вятърът можело да я отвее в неизвестна посока. Такава е Илиана Беновска - новата шефка на телевизия "7 дни".

Беновска е родена в София срещу казармите на 4-и километър. Това се случило през тежка зима, в която столичани останали без ток и вода. Баща й бил офицер, но Илиана не е имала "късмета" на военните деца, които сменят училищата като носни кърпи, защото татковците все сменят гарнизоните. В годините на демокрацията, когато Илиана работеше вече в националната телевизия, беше пуснат слух, че баща й бил офицер от ДС. По това време БНТ се управляваше от СДС и Асен Агов, а те ужасно много държаха да я изчистят от агенти на службите. След като й писнало да обяснява, че нещата не стоят така, Илиана взела военната книжка на баща си - подполковник-свързочник, и я занесла на Стефан Савов. Оттогава атаките срещу нея по тази линия замряха.

Илиана е "асфалтово дете" - израснала е в София. Много харесвала дядо си, но майка й не я пускала на село, защото все се страхувала за болнавата Илиана. Дядо й бил едър земевладелец от Плевенско. Воювал във всички възможни войни и с удоволствие разказвал за бойните си подвизи. Селяните особено го зауважавали, след като подпалил документи с борчовете им. Не че бил ятак или нещо подобно. 

Мнения за Илиана Беновска


 

Други български журналисти
Днес е 28.05.2020 г.

Имен ден имат: Спас, Спаска, Спасена, Спасения, Спасимир, Спасимира, Спасуна, Сотир

На тази дата са родени: Развигор Попов, Стефан Димитров

Годишнина от смъртта на: Леа Иванова - 34 години (1986 г.)
Пенчо Славейков - 108 години (1912 г.)
Йордан Василев - 3 години (2017 г.)
Бачо Киро - 144 години (1876 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

В началото на своята артистична кариера Карамитев участва като водещ в първото българско цирково вариете
вижте за кой се отнася друго