Лора Караджова

Лора Караджова
Категория:български певци
Професия:певица
Родена:03.12.1982 г. в София
Зодия:зодия Стрелец
страница:отворете
Лора Караджова е дъщеря на Мариана Караджова и вокалиста на Сигнал Данчо Караджов. Тя става популярна през 2000 г., когато Васил Николов а.к.а. Теслата я открива и започва да работи с нея и да я продуцира. Певицата дебютира на професионалната сцена с парчето "Кажи си gsm-a", което е дебют и за хип хоп изпълнителя Pikasso, с който тя участва в него. След успешният дебют Васко Теслата я приобщава към групата Ball Face, по който проект той работи от години с GoodSlav. В края на 2001 г. излиза дебютният албум на Ball Face "Е така" с участието на Лора. Тавата е реализирана в студиото на Васко, който е автор и на музиката на повечето песни. Като най-хитови от този период се открояват парчетата "Нека бъде лято" и "Гушкай ме".

След успеха с Ball Face Лора взима участие и в съвместни проекти с Ъпсурт - "Пунта" и "Стига фира". По-късно продължава работата си с Ъпсурт и участва в националното им турне. Участва и в култовото им парче "Звездата". Лора записва песен и с Arlet for Art - "Never stop". През 2007 г. Лора пуска на музикалния пазар първото си самостоятелно парче - "Моя собствена игра". Дебютният ѝ самостоятелен албум излиза през 2009 г. и се казва "Недей да спиш". Той включва 12 песни, сред които "Мисля за теб", "Моя собствена игра", "Сляп ден". В албума са дуетите на Лора с Goodslav - "Нека бъде лято", "К'во си мислим" и "Гушкай ме".

През 2010 г. Goodslav и Лора записват нова версия на парчето "Нека бъде лято (remix 2010)". Осем години по-късно песента става отново хит и се завърта по всички радиостанции и телевизии в България.

През 2012 г. Лора и рапърът Кристо записват песента "Оставам тук". Следва дует със 100 кила - "Цяла нощ". Заедно с Криско записва "Министърът на веселието" и "Bye bye".

Мнения за Лора Караджова


 

Други български певци

77   46
ДараДнес е 05.07.2020 г.

На тази дата са родени: Стилиян Петров, Николай Бинев, Цветелин Кънчев, Атанас Голомеев

Годишнина от смъртта на: Евлоги Георгиев - 123 години (1897 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

По негово време (1885 година) се прокламира и извоюва Съединението на Източна Румелия с Княжество България.
вижте за кой се отнася друго