Август Попов

Август Попов
Име:Август-Бебел Попов
Роден:01.02.1967 г. в Ямбол
Зодия:зодия Водолей

Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Стефан Данаилов. Участва в различни телевизионни програми - Студенсткото предаване "КУ-КУ", "Коктейлите на Влади", "Пирон" и др.

Освен актьорската дейност, Август има и отлична музикална култура, което е предпоставка за участието му в над 60 концерта в България.
 
Август Попов е родом от град Ямбол на 1-ви Февруари 1967 година. Имената на актьора са Август-Бебел Попов. Той е кръстен на немския социалист Август Бебел. Въпреки че е роден на 1-ви, Попов празнува рождения си ден на 2-ри Февруари.

Висшето си образование е завършил в НАТФИЗ "Кръстю Сарафов" със специалност "Актоьорско майсторство". Негов учител е бил проф.Стефан Данаилов. В началото на 90-те години е имал фабрика за гипсови чинии, от която е печелил доста добре. После се захванал с дискотека в Студентски град, но след заплаха от мутрите се отказва. За известно време държи ресторант.

Август има участие в предаванията "Ку-ку", "Пирон" и "Коктейлите на Влади" с колегата си от университета Владислав Карамфилов-Въргала. Освен като актьор Попов е участвал и като певец и водещ в над 60 концерта в нашата страна.

От известно време има ново занимание - патентова изобретения и иновации. В момента има около 14 регистрани патента - за бойлери, електромобил, източници за извличане на електроенергия и т.н. Август има лиценз за "революционна пица". Тя е във форма на фуния и прилича на дюнер. Идеята му дошла от чушкопека, от който той направил "пицопек".

Друго, с което се занимава бившия Ку-кувец е градината си близо до Ямбол. В нея е посял маслини, лимони, киви и палми. Той отвори пиано бар в Банско, от който обаче му остават само заемите.

Миналата година шоуменът се похвали, че е отслабнал с 30кг. Това станало след дълга диета със скариди и водка. Попов има дългогодишна връзка със сестрата на Ивет Лалова - Ани.
   
  • Въпреки че е роден на 1-ви, той празнува рождения си ден на 2-ри февруари.

Мнения за Август Попов


 

Други български актьори
Днес е 20.08.2019 г.

На тази дата са родени: Антони Здравков, Александър Деянов - SkilleR, Александра Начева

Годишнина от смъртта на: Величко Чолаков - 2 години (2017 г.)

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

По негово време (1885 година) се прокламира и извоюва Съединението на Източна Румелия с Княжество България.
вижте за кой се отнася друго

Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.