Август Попов

Август Попов
Име:Август-Бебел Попов
Категория:български актьори
Роден:01.02.1967 г. в Ямбол
Зодия:зодия Водолей
Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Стефан Данаилов. Участва в различни телевизионни програми - Студенсткото предаване "КУ-КУ", "Коктейлите на Влади", "Пирон" и др.

Освен актьорската дейност, Август има и отлична музикална култура, което е предпоставка за участието му в над 60 концерта в България.
 
Август Попов е родом от град Ямбол на 1-ви Февруари 1967 година. Имената на актьора са Август-Бебел Попов. Той е кръстен на немския социалист Август Бебел. Въпреки че е роден на 1-ви, Попов празнува рождения си ден на 2-ри Февруари.

Висшето си образование е завършил в НАТФИЗ "Кръстю Сарафов" със специалност "Актоьорско майсторство". Негов учител е бил проф.Стефан Данаилов. В началото на 90-те години е имал фабрика за гипсови чинии, от която е печелил доста добре. После се захванал с дискотека в Студентски град, но след заплаха от мутрите се отказва. За известно време държи ресторант.

Август има участие в предаванията "Ку-ку", "Пирон" и "Коктейлите на Влади" с колегата си от университета Владислав Карамфилов-Въргала. Освен като актьор Попов е участвал и като певец и водещ в над 60 концерта в нашата страна.

От известно време има ново занимание - патентова изобретения и иновации. В момента има около 14 регистрани патента - за бойлери, електромобил, източници за извличане на електроенергия и т.н. Август има лиценз за "революционна пица". Тя е във форма на фуния и прилича на дюнер. Идеята му дошла от чушкопека, от който той направил "пицопек".

Друго, с което се занимава бившия Ку-кувец е градината си близо до Ямбол. В нея е посял маслини, лимони, киви и палми. Той отвори пиано бар в Банско, от който обаче му остават само заемите.

Миналата година шоуменът се похвали, че е отслабнал с 30кг. Това станало след дълга диета със скариди и водка. Попов има дългогодишна връзка със сестрата на Ивет Лалова - Ани.
   
  • Въпреки че е роден на 1-ви, той празнува рождения си ден на 2-ри февруари.

Мнения за Август Попов


 

Други български актьори
Днес е 28.05.2020 г.

Имен ден имат: Спас, Спаска, Спасена, Спасения, Спасимир, Спасимира, Спасуна, Сотир

На тази дата са родени: Развигор Попов, Стефан Димитров

Годишнина от смъртта на: Леа Иванова - 34 години (1986 г.)
Пенчо Славейков - 108 години (1912 г.)
Йордан Василев - 3 години (2017 г.)
Бачо Киро - 144 години (1876 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Заедно с Максим Ставински са първите българи, които печелят медал на световно първенство по фигурно пързаляне.
вижте за кой се отнася друго