Венци Мицов

Венци Мицов
Име:Венцислав Емилов Мицов
Категория:български музиканти
Професия:музикант
Роден:18.04.1971 г. в Кюстендил
Зодия:зодия Овен
От 1993 до 2004 г. Венцислав Мицов е клавирист на група "Хиподил", а от 2006 до 2012 - на групата "Светльо & The Legends".

От октомври 2015 година е общински съветник в Столичния общински съвет, като представител на партия Глас народен и на "Политическа група 5"; заместник-председател на постоянната комисия за връзки с гражданското общество, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и член на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие.

През 2018 година е сред учени и дейци на културата, поканени да подкрепят призива на президента Румен Радев за национално единение; Мицов отказва, като публикува в отворено писмо своите мотиви.

Мицов е известен също с критиките си към някои политики на организацията на автори и музикални издатели в България за управление на авторските права Музикаутор, в частност отнасящи се до придобиването на право на глас в общото събрание на организацията.

От началото на 2018 Мицов е докторант в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград. Той пише дисертация, посветена на контракултурните музикални публики в България.

През 2019 г. Венцислав Мицов претърпява неуспех като кандидат за общински съветник и напуска политиката. От месец ноември 2019 г. той е редактор в сайта Offnews.bg и хоноруван преподавател в ЮЗУ "Неофит Рилски".

През месец март 2020 Мицов създава комедийния канал "Човекът с йоничката" в Youtube, където прави политическа сатира.

Мнения за Венци Мицов


 

Други български музиканти
Днес е 23.10.2020 г.

На тази дата са родени: Дария Симеонова

Годишнина от смъртта на: Александър I Батенберг - 127 години (1893 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Портретът му е върху банкнотата от 100 лева.
вижте за кой се отнася друго