Гена Трайкова

Гена Трайкова
Категория:български журналисти
Професия:журналистка и тв водеща
Родена:27.05.1978 г. в София
Зодия:зодия Близнаци
Гена Трайкова е магистър по телевизионна журналистика, има и специализация в CNN и BBC Бирмингам, както и по италиански език и култура в Перуджа, Италия.

Тя е главен редактор на bTV Новините и е едно от емблематичните лица на bTV - заедно с Венелин Петков влизат в историята на телевизията като водещи на първата емисия новини на първата частна национална телевизия в България през 2000 година. По-късно тя става и продуцент на bTV Новините, bTV Репортерите, както и на документалната поредица bTV Документите.

Гена Трайкова е автор на множество документални филми и е отличена с редица награди, сред които Златен чадър за най-добър документален филм на Фестивала в Албена (2009), както и Първа награда на Фестивала "Българската Европа" (2008) за "Великата ерес", Приз за ТВ публицистика в конкурса Жена на годината (2008), Специалната награда на Европейската комисия "Робер Шуман" за (2008) и на европейския екофестивал "Зелената вълна" 21 (2008) за "Найлонов апокалипсис или...", Награда за визия за бъдещето - "Моята идея, която ще промени света" на Фондация "Посрещане на 21 век" (1999) и много други.

Мнения за Гена Трайкова


 

Други български журналисти
Днес е 21.01.2020 г.

Имен ден имат: Aгнeca, Валери, Валерия, Максим, Максимилиян, Неофит

На тази дата са родени: Десислав Гунев, Светлозар Лазаров

Годишнина от смъртта на: Любен Каравелов - 141 години (1879 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

За посрещането на княза на родна територия светва първата електрическа крушка в София. Първата елха у нас се появява в царския дворец, благодарение на Батенберг. Случаят е организиран новогодишен бал.
вижте за кой се отнася друго