Алексей Петров

Алексей Петров
Име:Алексей Илиев Петров
Категория:български бизнесмени
Псевдоним:Трактора (други ...)
Професия:бизнесмен, политик и преподавател (доцент в УНСС)
Роден:23.04.1962 г. в с. Бабинци Тетевенско
Зодия:зодия Телец
Алексей Петров завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. Работи 8 г. в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 1990-те години.

Президент на българската и балканската федерация по карате. Бил е треньор на българския национален отбор по карате.

Преподава в УНСС от края на 1990-те години. Защитава докторска дисертация по проблемите на фирмената сигурност в Специализирания научен съвет на Академията на МВР.

На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него.

На 3 септември 2009 г. Алексей Петров в прав текст заявява: "Бойко, свали лихвите". На 22 декември 2009 г. е изпратено писмо до вицепремиера Симеон Дянков с предложение на ССИ за пазарни мерки от страна на държавата, които да доведат до намаляване на лихвите от страна на търговските банки.

През 2009 г. е обявен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков за дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването, после и на ДАНС.

На 10 февруари 2010 г. е задържан и обвинен за лидер на престъпната група "Октопод", занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домашен арест, а обвиненията са намалени до рекет и изнудване срещу 2 лица от 1998 и 2000 г.

През февруари 2014 г. специализираният съд взема решение за прекратяване на разследването по т. нар. "Голям Октопод". Четири години след провеждането на операцията, прокуратурата не успява да събере необходимите доказателства, така че да бъдат повдигнати обвинения и делото да влезе в съда.

На 29 Октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет срещу него.
Трактора

Мнения за Алексей Петров


 

Други български бизнесмени
Днес е 23.01.2020 г.

На тази дата са родени: Андреа, Денис Ризов


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

На 20 август 1999 година е открит паметник на актьора в родния му град Бургас. Част от средствата са набрани чрез благотворителна изложба, специално организирана за случая.
вижте за кой се отнася друго