Ева Веселинова

Ева Веселинова
Категория:български журналисти
Професия:журналист
    

Ева Веселинова е родена в София, но голяма част от живота си прекарва в Сливен и Гърция. Учи в хореографска паралелка от 4-и до 7-и клас в Сливен. После, въпреки любовта си към математиката, се записва в хуманитарна гимназия. Докато е там, има 4 главни роли в училищната актьорска трупа и усилено се готви за НАТФИЗ, но в последния момент се отказва по лични причини. Започва да учи "Журналистика" в Бургаския свободен университет. Избира висшето училище, защото е близо до Сливен.

В Бургас учи една година, но след това заминава за Гърция, където живее майка ѝ. Записва задочно обучение и пътува постоянно, за да си вземе изпитите и завърши. В Гърция Ева живее на остров Санторини и работи в туристическия бизнес. Знае гръцки и английски език. Разбира и руски, но ѝ е трудно да го говори. Един ден решава, че ще се върне в България.

Има бакалавърска степен в две специалности - "Журналистика" и "Българска филология" с професионална квалификация - "Педагогика, учител по български език и литература". Магистър е по "Електронни медии" в СУ "Климент Охридски".

Работила е като Директор "Новини" в телевизия "Евроком" и редактор в ТВ "Европа".

През 2014 г. се присъединява към "Господари на ефира" през 2014 година. В началото тя държи изкъсо всичко случващо се в Сливен и региона. А след това се бори с нередностите и неправдите в София и цялата страна.

Зодия Лъв е. Има силно развито шесто чувство и непримиримост към неправдите. Когато вярва в нещо се бори докрай, за да докажи правотата си. Не понася лицемерието и лъжите. Смята, че очите са огледало на душата на човека. Усмивката е най-силният й коз. Тя помага и когато държи микрофона, защото хората просто си казват всичко или се оплитат в лъжите си.

За Ева журналистиката е призвание, а постигнатите резултати и благодарността на хората - най-голямата награда.

Мнения за Ева Веселинова


 

Други български журналисти
Днес е 18.10.2019 г.

Имен ден имат: Злата, Златимира

На тази дата са родени: Николай Николаев, Михаил Христов, Илия Лингорски, Васил Попович

Годишнина от смъртта на: Григор Димитров - 3 години (2016 г.)

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През март 2005 заема второ място на супертурнира в Линарес с равен брой точки с Гари Каспаров и победа над него. След нея руският шампион се отказва официално от състезателна кариера и това е последната му партия.
вижте за кой се отнася друго

Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.