Ева Веселинова

Ева Веселинова
Категория:български журналисти
Професия:журналист
Ева Веселинова е родена в София през пролетта на 1982 г., но голяма част от живота си прекарва в Сливен и Гърция. Учи в хореографска паралелка от 4-и до 7-и клас в Сливен. После, въпреки любовта си към математиката, се записва в хуманитарна гимназия. Докато е там, има 4 главни роли в училищната актьорска трупа и усилено се готви за НАТФИЗ, но в последния момент се отказва по лични причини. Започва да учи "Журналистика" в Бургаския свободен университет. Избира висшето училище, защото е близо до Сливен.

В Бургас учи една година, но след това заминава за Гърция, където живее майка ѝ. Записва задочно обучение и пътува постоянно, за да си вземе изпитите и завърши. В Гърция Ева живее на остров Санторини и работи в туристическия бизнес. Знае гръцки и английски език. Разбира и руски, но ѝ е трудно да го говори. Един ден решава, че ще се върне в България.

Има бакалавърска степен в две специалности - "Журналистика" и "Българска филология" с професионална квалификация - "Педагогика, учител по български език и литература". Магистър е по "Електронни медии" в СУ "Климент Охридски".

Работила е като Директор "Новини" в телевизия "Евроком" и редактор в ТВ "Европа".

През 2014 г. се присъединява към "Господари на ефира" през 2014 година. В началото тя държи изкъсо всичко случващо се в Сливен и региона. А след това се бори с нередностите и неправдите в София и цялата страна.

Зодия Лъв е. Има силно развито шесто чувство и непримиримост към неправдите. Когато вярва в нещо се бори докрай, за да докажи правотата си. Не понася лицемерието и лъжите. Смята, че очите са огледало на душата на човека. Усмивката е най-силният й коз. Тя помага и когато държи микрофона, защото хората просто си казват всичко или се оплитат в лъжите си.

За Ева журналистиката е призвание, а постигнатите резултати и благодарността на хората - най-голямата награда.

Мнения за Ева Веселинова


 

Други български журналисти
Днес е 03.06.2020 г.

На тази дата са родени: Милица Гладнишка, Илчо Димитров

Годишнина от смъртта на: Невена Коканова - 20 години (2000 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

По негова инициатива се създава първото туристическо дружество в България (начало на организиран туризъм – изкачването на Черни връх, 27 август 1895).
вижте за кой се отнася друго