Йордан Динов

Йордан Динов
*
Категория:български бизнесмени
Професия:бизнесмен
Починал:04.04.2012 г.
Убитият Йордан Динов е от Благоевград. Той притежава около 100 центъра за обслужване на клиенти към австрийска букмейкърска фирма "Скай спорт 365-България". Бил е главен мениджър и управител на клиентските центрове "Планет лин 365". В родния си град има пет пункта. Наричан е от местните хазартен бос номер 1.

За хазартния бос от Благоевград се заговори още през 2015 г. Тогава Динов беше обвинен в организиране на черно тото и хазартни игри чрез използване на компютри в библиотеката на Американския университет, където работел. Той правел залози от името и за сметка на различни хора от региона върху резултати от спортни състезания. Изпращал ги по електронен път в предварително открити от него сметки в специализирани интернет сайтове на букмейкърски къщи. Сумите от залозите приемал на ръка и изпращал по банков път. Съдът е оправдал Динов по това дело.

Благоевградският бизнесмен бе застрелян с 6 куршума в главата. Най-вероятната причина за убийството на Йордан Динов са неуредени финансови взаимоотношения,

Мнения за Йордан Динов


 

Други български бизнесмени
Днес е 28.05.2020 г.

Имен ден имат: Спас, Спаска, Спасена, Спасения, Спасимир, Спасимира, Спасуна, Сотир

На тази дата са родени: Развигор Попов, Стефан Димитров

Годишнина от смъртта на: Леа Иванова - 34 години (1986 г.)
Пенчо Славейков - 108 години (1912 г.)
Йордан Василев - 3 години (2017 г.)
Бачо Киро - 144 години (1876 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

През 2005 г. той получава Шахматен Оскар за изключителните си постижения през годината. Топалов е първият и единствен българин, носител на това отличие и на званието "Световен шампион".
вижте за кой се отнася друго