Николай Стайков

Николай Стайков
Име:Николай Стайков
Категория:български журналисти
Професия:разследващ журналист
Николай Стайков е икономист по образование и дългогодишен икономически журналист и редактор по професия. От 1997 до 2007 г. е последователно репортер, редактор и заместник главен редактор на в. Капитал. Автор е на над 500 статии, анализи и коментари в областта на икономическата политика, приватизацията и обществените поръчки. Основния му опит е в изготвянето на икономически анализи, разследвания и класации, както и в работа с бази данни.

Стайков е съосновател и говорител на noresharski.com - гражданска медия, ръководена от доброволци, родена от гражданските протести през 2013-2014 година. Като активист е участвал в редица международни семинари и форуми, посветени на борбата с корупцията. В тази си роля, Стайков публикува мнения и позиции в много на брой национални и чуждестранни медии, включително "Ню Йорк Таймс", "Икономист", "Файненшъл таймс", "Ройтерс", "АРТЕ ТВ", "Дойче веле", "Слейт" и много други.

Носител е на годишна наградата за икономическа журналистика на Съюз "Произведено в България" (2002 г.) и на годишна награда в категория "Онлайн медия" на Фонд "Валя Крушкина" към фондация "Работилница за граждански инициативи" (2014 г.). През 2013 Стайков е регионален победител в European Satellite Navigation Competition към Европейската космическа агенция (ЕСА).

Мнения за Николай Стайков


 

Други български журналисти
Днес е 20.01.2020 г.

Имен ден имат: Евтим, Евтимия, Ефтим, Евтимий, Ефтимия

На тази дата са родени: Хачо Бояджиев, Здравко от дует Ритон, Йордан Караджов, Георги Марков, Самуел Финци


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Заедно с Максим Ставински са първите българи, които печелят медал на световно първенство по фигурно пързаляне.
вижте за кой се отнася друго