Георги Крумов

Георги Крумов
Име:Георги Боянов Крумов
Категория:български бизнесмени
Професия:бизнесмен и почетен консул на Чили в България
Роден:26.08.1962 г. в София
Зодия:зодия Дева
Георги Крумов завършва руска гимназия в София и МЕИ. След 10 ноември 1989 започва работа като електронен инженер в столичен институт, който малко след това е закрит. Захваща се с частен бизнес. В първите месеци продава стоки от "Илиянци" на сергия на бул. "Витоша", пред ресторанта на Отечествения съюз.

Първите си по-сериозни стъпки в бизнеса прави като представител на италианската компютърна фирма "Оливети". Година по-късно се прехвърля в голяма австрийска фирма, произвеждаща електронни системи за охрана. Натрупаният опит му помага да спечели конкурса за мениджър по продажбите в "Мобиком", където изкарва близо две години, за да стане след това мениджър за България на компанията за автомобилни масла "Кастрол".

Започва да внася автомобили и консумативи за тях, става вносител на "Мазда", за известно време е представител на американските оръжейни концерни "Харис корпорейшън" и "Локхийд Мартин". При правителството на НДСВ купува обявеното за приватизация военно предприятие "Електрон прогрес" - най-голямата българска компания за информационни и военни технологии за комуникация. Създател е на строителната компания "Белвю пропъртис". Притежава едноименен хотел в Банско и хотел "Ястребец" в Боровец.

Георги Крумов е български бизнесмен с над 15 години опит като мениджър на представителства на водещи чуждестранни компании с бизнес в България, сред които Cable & Wireless, Burmah Castrol и British Petroleum. Управляващ директор на GBK Invest, компания която управлява инвестиции в различни сфери, както и член на надзорния съвет на застрахователя Uniqa Insurance и Uniqa Life Insurance.

От 2004 до 2008 година Георги Крумов е управляващ партньор на Equest Partners Limited - компания, която управлява най-големия частен инвестиционен фонд в България и един от най-големите фондове югоизточна Европа.

Назначен е за почетен консул на Чили в България през февруари 2005 година. Целите му като почетен консул са да представи Чили пред българското общество и да развие културните, икономическите и туристическите връзки между двете страни.

Мнения за Георги Крумов


 

Други български бизнесмени
Днес е 04.07.2020 г.

На тази дата са родени: Диана Янкулова

Годишнина от смъртта на: Леда Тасева - 31 години (1989 г.)
Асен Димитров - 60 години (1960 г.)


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

Вярваща християнка, но толерантна към всички религии, с изключение на сектите.
вижте за кой се отнася друго