Георги Крумов

Георги Крумов
Име:Георги Боянов Крумов
Категория:български бизнесмени
Професия:бизнесмен и почетен консул на Чили в България
Роден:26.08.1962 г. в София
Зодия:зодия Дева

Георги Крумов завършва руска гимназия в София и МЕИ. След 10 ноември 1989 започва работа като електронен инженер в столичен институт, който малко след това е закрит. Захваща се с частен бизнес. В първите месеци продава стоки от "Илиянци" на сергия на бул. "Витоша", пред ресторанта на Отечествения съюз.

Първите си по-сериозни стъпки в бизнеса прави като представител на италианската компютърна фирма "Оливети". Година по-късно се прехвърля в голяма австрийска фирма, произвеждаща електронни системи за охрана. Натрупаният опит му помага да спечели конкурса за мениджър по продажбите в "Мобиком", където изкарва близо две години, за да стане след това мениджър за България на компанията за автомобилни масла "Кастрол".

Започва да внася автомобили и консумативи за тях, става вносител на "Мазда", за известно време е представител на американските оръжейни концерни "Харис корпорейшън" и "Локхийд Мартин". При правителството на НДСВ купува обявеното за приватизация военно предприятие "Електрон прогрес" - най-голямата българска компания за информационни и военни технологии за комуникация. Създател е на строителната компания "Белвю пропъртис". Притежава едноименен хотел в Банско и хотел "Ястребец" в Боровец.

Георги Крумов е български бизнесмен с над 15 години опит като мениджър на представителства на водещи чуждестранни компании с бизнес в България, сред които Cable & Wireless, Burmah Castrol и British Petroleum. Управляващ директор на GBK Invest, компания която управлява инвестиции в различни сфери, както и член на надзорния съвет на застрахователя Uniqa Insurance и Uniqa Life Insurance.

От 2004 до 2008 година Георги Крумов е управляващ партньор на Equest Partners Limited - компания, която управлява най-големия частен инвестиционен фонд в България и един от най-големите фондове югоизточна Европа.

Назначен е за почетен консул на Чили в България през февруари 2005 година. Целите му като почетен консул са да представи Чили пред българското общество и да развие културните, икономическите и туристическите връзки между двете страни.

Мнения за Георги Крумов


 

Други български бизнесмени
Днес е 22.10.2019 г.


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

По време на своето управление князът открива първата българска зимна пързалка – представлявала е замръзнало блато в близост до „Цариградско шосе”.
вижте за кой се отнася друго