Радослав Янкулов

Радослав Янкулов
*
Категория:български журналисти
Професия:спортен журналист и предприемач
Роден:11.02.1953 г. в София
Зодия:зодия Водолей
Починал:05.05.2019 г.
Радослав Янкулов учи в 7-а гимназия, но в края на 10-и клас се премества в спортното училище "Олимпийски надежди". Завършва ВИФ и журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". През 1976 г. постъпва в БНР. В края на 80-те напуска "Хоризонт" и за кратко е зам. главен редактор на спортната редакция в БНТ. Не е добре посрещнат в телевизията и скоро напуска.

Оглавява частното радио "Експрес" през 1992 г. от самото му тръгване, а когато го напуска, става шеф на радио "99". След него оглавява софийския канал на пловдивското радио "Канал Ком". След това оглавява новото радио Спорт.Шеф е на пресслужбата на БФС от 2001 до 2003 г. След това става шеф на спортната редакция на Би Би Ти.
През 2001 г. е един от учредителите на партията на Стефан Софиянски ССД (Съюз на свободните демократи).

През 2005 г. участва в изборите като кандидат на БНС в Перник, но не печели. Пиар е на бившата Държавна агенция за младежта и спорта (ДАМС), когато начело бе Весела Лечева (2005-2009 г.). Има две дъщери - Теодора и Александра.

Мнения за Радослав Янкулов


 

Други български журналисти
Днес е 29.02.2020 г.


Facebook страница

Можете да харесате Facebook страницата на BulPedia.com, за да сте в течение с всичко ново и интересно.

Игра "Известни българи"

Чрез тази игра можете да разберете до каква степен познавате известните българи.

КЪМ ИГРАТАЗнаете ли за кой се отнася?

За посрещането на княза на родна територия светва първата електрическа крушка в София. Първата елха у нас се появява в царския дворец, благодарение на Батенберг. Случаят е организиран новогодишен бал.
вижте за кой се отнася друго